• Au intervenit unele modificări față de proiectul pus inițial în dezbatere.
  • Există posibilitatea de a depune mai multe cereri.
  • A fost eliminată mențiunea prin care băncile puteau modifica data de scadență luna.
  • Solicitarea poate fi trimisă către bancă până pe 15 martie 2021, inclusiv.

Știm, deja, Guvernul dă o hotărâre să amâne ratele la bancă celor care au probleme cu banii. Sau pur și simplu vor să facă, momentan, altceva cu cash flow-ul ca să își țină business-ul pe linia de plutire. Doar că, potrivit unor surse, proiectul prezentat de Executivul lui Cîțu a suferit modificări înainte de publicare.

Cum arată aceste modificări

Sunt patru modificări, potrivit unor surse politice. Dar patru esențiale. Prima e în favoarea celor care vor mai multe amânări. S-a eliminat mențiunea ca după data de 1 ianuarie 2021 clientul are posibilitatea de a obține o singură dată suspendarea obligațiilor de plată, existând posibilitatea de a depune mai multe cereri în condițiile respectării celorlalte criterii. A doua modificare spune că banca NU mai poate modifica data de scadență lunară celor care cer păsuire. Dar, rămân 60 de luni de amânare.
A treia modificare. A fost scoasă din hotărârea de Guvern partea care prevedea că în interiorul celor 60 de luni de păsuire se poate apela la Legea Dării în plată a bunurilor imobile. Iar a patra modificare: data de 30 martie 2021 e schimbată cu 31 martie 2021 până la care creditorul trebuie să transmită răspunsul debitorului
”, a transmis Andreea Burnar, corespondent Aleph News.

Solicitarea, până pe 15 martie

Deci, o zi în plus pentru a beneficia de amânare. Dar, solicitarea trebuie trimisă până pe 15 martie, inclusiv. Sunt modificări ce circulă pe surse, așteptăm proiectul final de Hotărăre de Guvern”, a adăugat Andreea Burnar.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT