• Un alt proiect UDMR creează tensiune între parlamentari
  • Proiectul prevede instituirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România
  • Marius Paşcan, liderul deputaţilor PMP, a afirmat că proiectul e umilitor şi UDMR doreşte să îl ţină iar la sertar pentru a prinde momentul oportun să îl adopte
  • Proiectul a fost retrimis la comisie

Dacă te gândeai că ai scapat de scandal în parlament, află că lucrurile s-au încins din nou astăzi.

Totul a pornit de la un proiect de lege al UDMR care prevede instituirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Bineînţeles că s-a lăsat din nou cu acuze la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a afirmat că proiectul este umilitor şi că UDMR vrea să sărbătorească un „masacru” asupra românilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
https://www.facebook.com/watch/live/?v=875311759620770&ref=watch_permalink

„Pentru că la 15 martie, prin acest proiect legislativ, UDMR vrea să se sărbătorească masacrul din anul revoluţionar 1848, în care au fost ucişi peste 40.000 români, care aveau o singură ţintă, nu acceptau să facă parte din regimul asupritor opresiv oferit de aristocraţia maghiară”, declară Marius Pașcan, liderul deputaților PMP.

„Este un proiect umilitor pentru români care denotă șantajul politic, presiunile făcute de UDMR şi se doreşte să fie pus iar la sertare, pentru aşteptarea unuin moment prielnic în care să fie adoptat”, mai spune Marius Pașcan.

Până la urmă s-a decis retrimiterea la comisie a acestui proiect de lege

Proiectul prevede ca în localităţile unde trăiesc persoane aparţinând comunităţii maghiare, autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene, instituţiile publice pot organiza manifestări cultural‐artistice dedicate acestei zile.

De asemena este prevăzut şi faptul ca angajatorii să acorde o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparţinând comunităţii maghiare pentru participare la respectivele manifestaţii.

După scandalul dintre PSD şi Klaus Iohannis privind Autonomia Ţinutului Secuiesc, proiectul depus de UMDR în Parlament ar putea să încingă, iar, clasa politică şi poate să apară din nou un scandal dimplomatic intre România şi Ungaria.