• Orban: România va avea 3.000 km de autostrăzi și drumuri expres în 10 ani.
  • Orban a fost ministrul Transporturilor între 2007 și 2008.
  • A promis autostradă în Transilvania, dar nu a demarat niciun proiect.

Ludovic Orban a spus o enormitate în Franța. 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres construite în România în următorii 10 ani.

„Enormement” a fost termenul folosit de premier în fața francezilor. „Am prezentat 3.000 de kilometri de autostradă și de drumuri expres, peste 2.500 de kilometri de cale ferată și multe alte investiții în infrastructura: energetică, sanitară, comunicații”, a răspuns premierul.

Fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu vreme de 1 an și jumătate, Ludovic Orban nu are proiecte cu care să se laude.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Au trecut 12 ani la ultima sa promisiune

A obținut aprobare pentru proiecte în valoare de 30 de milioane euro, adică 0,6% din cât îi oferea UE, dar în mandatul său nu s-a făcut nicio plată pentru proiecte. Orban promitea că Transilvania și Moldova vor circula pe autostrăzi în 6-7 ani. Au trecut 12 ani de atunci.

„Acest proiect trebuie susținut și de România pentru că o dată ce traseul Autostrăzii Transilvania devine parte dintr-un colidor european, devine finanțabilă construcția în viitorul exercițiu bugetar al UE. Este fundamentală dezvoltarea acestei autostrăzi, pentru evoluția ulterioară a introducerii Moldovei într-un colidor de transport”, mai spunea Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor.