• Premierul Ludovic Orban vorbeşte deja de viitorul Guvern, alături de USR-PLUS
  • Dan Barna a anunţat, la un post naţional, că şi-ar dori un rezultat care să facă loc doar USR-PLUS la Palatul Victoria
  • PSD le strică planurile cu moţiunea pe care au anunţat că o depun la finalul lui august şi un candidat „de nerefuzat” pentru funcţia de premier

Le-a luat ceva să se pună la punct cu alianţele pentru locale…dar Orban vede deja „viitorul Guvern” alături de USR-PLUS. „Şi viitorul guvern USR-PLUS, ca de altfel şi actualul guvern, formează o echipă pentru bucureşteni şi colaborează pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele pe care le are Bucureştiul”, afirma Orban la conferinţa de lansare a candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

Barna, pe de altă parte, nu vrea doar un deget, ci toată mâna. Mai degrabă nu ar împărţi Palatul Victoria cu liberalii, dar…trebuie să recunoască şi realitatea. Să câştigi atât de multe procente e un vis nerealist.

„Evident că eu m-aş dori să avem un rezultat electoral care să ne permită să guvernăm singuri, ca USR-PLUS să guverneze singur. Însă, în politică legătura cu realitatea în general ajută”, a spus Dan Barna la Digi24.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În timp ce USR şi PNL fac planuri pentru viitorul Guvern, PSD încearcă să-l înlăture pe cel actual. Social-democraţii dorm cu moţiunea sub pernă şi le promit adversarilor o propunere de prim-ministru „de nerefuzat”. „Vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat, de prim-ministru mă refer”, a afirmat Gabriela Firea.