• Mii de oameni au protestat în Belgrad înainte de parada LGBT Pride din 17 septembrie.
  • Printre protestatari – care purtau un steag masiv al Serbiei – s-au numărat grupuri care au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei.
  • Guvernele sârbe anterioare au interzis paradele gay în trecut, atragând critici din partea grupurilor pentru respectarea drepturilor omului.

Mii de activişti religioşi şi militanţi de dreapta au mărşăluit duminică prin capitala Serbiei, cerând autorităţilor să interzică marşul Gay Pride planificat pentru weekendul viitor.

Printre protestatari – care purtau un steag masiv al Serbiei – s-au numărat grupuri care au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei, relatează Reuters.

Într-o predică, şeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul Porfirije, a declarat că evenimentul EuroPride ameninţă valorile tradiţionale ale familiei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

,,Ei vor să profaneze sfinţenia căsătoriei şi a familiei şi să impună o uniune nenaturală ca substitut al căsătoriei” , a spus el mulţimii.

Grupurile LGBT şi cele de apărare a drepturilor au declarat în repetate rânduri că vor mărşălui sâmbăta viitoare, chiar dacă autorităţile vor anula marşul.

În trecut, guvernele sârbe au interzis paradele Pride, iar unele evenimente de la începutul anilor 2000 au fost marcate de violenţe.

Bruxelles-ul a declarat că Serbia trebuie să facă o serie de reforme pentru a deveni membră a UE, inclusiv îmbunătăţirea statului de drept şi a situaţiei drepturilor omului şi a minorităţilor.