• Participanții la miting strigă „La pușcărie” și „Jos mafia”
  • Mai mulți polițiști se află în zonă, pentru a asigura ordinea la protestul din centrul Chișinăului
  • Circulația în centrul orașului a fost oprită

Câteva mii de oamenu au ieșit, duminică, în stradă, pentru a cere demisia membrilor Guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Ei s-au adunat din toate colțurile țării în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Oamenii strigă: „La pușcărie” și „Jos mafia”.

Organizatorii estimează numărul participanților la peste 50.000 de oameni, scrie Jurnal.md. Ulterior, oamenii legi au anunțat un număr mai mic – 5.000 de protestatari.

Mai mulți polițiști au fost mobilizați în zonă, pentru a se asigura că mitigul va fi unul panic.

Poliția mulțumește celor care au multiplicat mesajele noastre prin care solicităm participanților la protestul de astăzi, din centrul capitalei, să protesteze pașnic și civilizat. Vă îndemnăm să cooperați cu organele de drept, să ne acordaţi suportul şi să ne informaţi despre orice încălcare sau acţiuni ilegale care v-au devenit cunoscute ori au fost observate”, au transmis oficialii din Moldova.

În  Piața Marii Adunări Naționale a fost și președinta Maia Sandu. Ea spune că actualul Guvern al Moldovei încearcă să dezbine poporul.

Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii și de data asta, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară. Să ne țină în izolare internațională, să facă viața oamenilor și mai grea. Așa se răzbună el pe oameni, pentru că nu l-au votat. Așa încearcă să se țină de putere, să fure nepedepsit”, a spus ea.

Câteva zeci de tractoare au format o coadă la intrarea în capitala Moldovei. Agricultorii s-au alăturat astfel protestatarilor.

Sursa: agora.md