• Angajații MAI protestează și cer aplicarea integrală a legii salarizării.
  • Protestele au început din fața Guvernului și vor continua până în fața Parlamentului.
  • Florin Cîțu a declarat că revendicările protestatarilor vor fi luate în considerare.

Astăzi, un nou protest a început. Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști au ieșit în stradă, din nou. Aceștia au plecat din fața Guvernului înspre Parlament și au trecut prin fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Protestul a început la ora 10:00 și, odată cu ora 11:00, aceștia s-au deplasat către Piața Constituției, după ce au protestat în fața MAI timp de 30 de minute.

Angajații MAI cer ca legea salarizării să fie aplicată în integralitate: Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și actualizarea pensiilor militare, conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, așa cum a fost adoptată inițial.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ce au de spus protestatarii

Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii. Solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleași partide politice care formează actuala coaliție de guvernare (PSD-PNL-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-și respecte deciziile și să elimine arbitrariul și discriminarea în ceea ce privește aplicarea legii salarizării și pe cea a pensiilor militare.

Organizațiile sindicale au transmis amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii și eliminarea discriminărilor pentru personalul și pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională”, au spus protestatarii.

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat luni că revendicările vor fi luate în calcul, în urma unor discuții pe care le-a avut cu președinții sindicatelor din poliție, din penitenciare, dar și cu reprezentanții rezerviștilor militari.

Mai mult decât atât, cei care iau parte la protest vor să stabilească o întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru rezolvarea revendicărilor celor peste 500.000 de angajați MAI.