• Președintele Serbiei a impus restricții pentru weekendul ce vine, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.
  • Acesta a spus că restricțiile sunt necesare pentru că spitalele din capitală sunt aproape pline.
  • Vestea nu i-a bucurat pe cetățeni, care au luat cu asalt Parlamentul și au aruncat cu pietre, sticle și ouă în polițiști.

Aleksandar Vucic, Președintele Serbiei, a anunțat că măsurile de distanțare socială, izolarea și carantina vor fi din nou implementate din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, relatează Deutsche Welle.

Vucic a declarat în anunțul televizat că toate spitalele din capitală sunt aproape pline, specificând că Belgradul este cel mai afectat de situația actuală.

Din mai și până în prezent, sârbii nu au mai cunoscut astfel de interdicții, așa că vestea nu le-a plăcut. Ca să-și arate nemulțumirea, au protestat în fața Parlamentului.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Furioși că weekendul ce vine vor avea parte de interdicții, aceștia au spart cordonul de polițiști și au luat cu asalt clădirea Parlamentului. Aceștia au aruncat cu pietre, sticle și ouă în polițiști după ce forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaz lacrimogen pentru a-i opri.

De asemenea, protestatarii au manifestat și în fața clădirii televiziunii, afirmând că aceasta este influențată de Guvern.

Măsurile de siguranță, izolarea și carantina impuse în weekendul următor sunt necesare având în vedere că în Serbia numărul de cazuri a crescut.

În urmă cu opt săptămâni, situația părea să se îmbunătățească, însă în cursul zilei de marți a fost raportat un număr de 3000 de cazuri noi, dintre care 110 în stare critică. Totalul de morți este de 330.