• La uzina Dacia Mioveni are loc un protest spontan.
  • Angajații s-au oprit din lucru și cer demisia conducerii.
  • Aceștia ar fi nemulțumiți de programul de lucru.
  • Azi, 14 iulie, este Ziua Națională a Franței.

Câteva sute de angajați ai uzinei Dacia de la Mioveni au întrerupt lucrul, astăzi, în semn de protest. Salariații sunt nemulțumiți de program și de condițiile de muncă. Timp de două ore, salariații au scandat în interiorul fabricii și au cerut demisia conducerii uzinei.

Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Dacia susține că nemulțumirea angajaților secției montaj general a fost declanșată de noul model Duster, care va fi fabricat la Mioveni.

Acum, angajații produc 65 de mașini pe oră, însă noul model este mult mai complex, iar salariații nu fac față volumului mare de muncă. Aproximativ 1500 de persoane lucrează, în trei schimburi, în secția Montaj General.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În gama noastră de mașini apar mașini noi, cu impact asupra costurilor de lucru, fapt pentru care sunt dificultăți și îngreunează postul de lucru, oamenii reclamând că este foarte încărcat și că lucrează foarte greu. Administrația de la Dacia a luat act de această nemulțumire. Au promis că vor înființa niște posturi și, ca o măsură suplimentară, vor aduce și niște oameni în acele zone, pentru a-i ajuta”, a explicat Viorel Ungureanu, liderul de sindicat Dacia.

Oamenii și-au strigat nemulțumirile de Ziua Franței, celebrată miercuri, 14 iulie.