• Mii de separatiști catalani au protestat pe străzile din Barcelona.
  • Separatiștii catalani au aruncat cu capete de porc în polițiștii din Barcelona.
  • Quim Torra, liderul guvernului catalan, a fost demis de Curtea Supremă a Spaniei.

Au fost violențe pe străzile din Barcelona, după ce mii de separatiști au ieșit pe străzi să ceară ruperea Cataloniei de Spania.

Protestatarii, mulți susținători ai unor grupuri radicale de stânga, au aruncat cu pietre, garduri și chiar capete de porc în polițiști. Separatiștii catalani au fost mobilizați de șeful administrației regionale, Quim Torra.

El a fost demis de Curtea Supremă a Spaniei pentru că a încălcat legea electorală anul trecut, dar Torra nu vrea să renunțe la scaunul lui sub nicio formă. Iar pentru asta e dispus să forțeze independența Cataloniei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Niște judecători, nu poporul Cataloniei reprezentat în parlament, au decis că eu nu mai pot fi președintele Cataloniei, a spus Quim Torra.

Noi alegeri regionale ar urma să aibă loc în Catalonia la începutul anului viitor. Separatiștii vor ca votul să fie ca un referendum pentru ruperea regiunii de Spania.

Doar că sondajele arată că cei mai mulți catalani vor să fie în continuare cetățeni ai Regatului Spaniei, nu ai unei republici independente.

Îți amintesc că orice conflict din Spania îi afectează și pe cei peste 1 milion de români care trăiesc acolo.