• Familiile protestatarilor din Belarus i-au așteptat pe aceștia cu ochii în lacrimi.
  • Alexander îţi povestește cum poliţia îi bătea fără niciun motiv.
  • Miniştrii europeni de Externe s-au întâlnit pentru a discuta sancţiunile pentru responsabili.

N-ai vrea să știi ce se întâmplă în Belarus, una dintre ultimele dictaturi din lume. O mie de persoane, care au protestat împotriva președintelui, au fost eliberate, după ce ministrul de Interne şi-a cerut scuze, public, pentru violențele polițiștilor.

„Avem nevoie de sancțiuni adiționale împotriva celor care au încălcat valorile democratice sau care au abuzat de drepturile omului în Belarus.

Am încredere că discuția de azi cu miniștrii externi europeni va demonstra susținerea noastră profundă pentru drepturilor oamenilor din Belarus pentru libertate și democrație”, a scris Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, pe Twitter.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Famiilie protestatarilor i-au așteptat pe aceștia cu emoție și lacrimi în ochi. Le-a fost teamă că nu se vor mai vedea niciodată.

În spatele gratiilor, manifestanții care au protestat împotriva lui Lukashenko au fost bătuți de polițiști.

„Lăsaţi-mă să bat pe cineva, nu am bătut pe nimeni toată ziua”

Alexander, un tânăr care a văzut și a trăit teroarea de dincolo de gratii, îți povestește experiența pe care nu o va uita niciodată.

„Întâi ne-au bătut, apoi ne-au interogat. Veneau şi spuneau Lăsaţi-mă să bat pe cineva, nu am bătut pe nimeni toată ziua. Apoi le dădeau bâtele şi arătau către cine ar putea fi bătut fără niciun motiv”, a mărturisit Alexander Vilks, în vârstă de 19 ani.

„Le-am văzut pe toate. Fracturi ale craniului, nasuri sparte, coaste rupte. De toate”, a povestit un medic voluntar.

„Autorităţile au transformat manifestaţiile pacifiste ale oamenilor în băi de sânge”, a spus Svetlana Tihanovskaia.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a îndemnat pe ministrii de Externe din întreaga Europă să demonstreze sprijinul UE pentru bieloruşi.