• Mai mulți protestatari de la Capitoliu au fost concediați
  • Unii au fost identificați în imaginile camerelor video, iar alții au postat pe conturile personale de social media
  • Companiile au vrut să se dezică de un comportament periculos

Mai mulți manifestanti, identificați în videoclipurile incidentelor sau trădați de prezența lor pe rețelele de socializare, și-au pierdut locul de muncă în ultimele ore după ce au participat la protestele de la Capitoliu.

În special, un bărbat a fost dat de gol de fotografiile sale în Congres, nu departe de Jake Angeli, șamanul mișcării conspirației QAnon. Purtând un steag american în mână și o sapca roșie – „Trump – Make America great again” – pe cap, acesta a facut greseala să-și păstreze insigna de la compania sa de marketing Navistar din Maryland. „După examinarea dovezilor fotografice, angajatul în cauză a fost concediat”, a spus compania de marketing.

„Deși susținem dreptul tuturor angajaților la exercitarea pașnică și legală a libertății de exprimare, orice angajat care demonstrează un comportament periculos care pune în pericol sănătatea și siguranța altora nu va mai avea loc de muncă la Navistar Direct Marketing ”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În timp ce poliția a lansat apeluri pentru ca martorii să identifice manifestanții, o altă companie, Goosehead Insurance, a anunțat, de asemenea, că a recunoscut unul dintre angajații săi. Paul Davis, avocat al companiei de asigurări din Texas, își anunțase pe Instagram prezența la protestul din afara Capitoliului. A fost imediat concediat.

Libby Andrews a plătit, de asemenea, participarea ei la evenimente. Chiar dacă nu a intrat în clădire, cea care a lucrat la o agenție imobiliară din Chicago a urcat treptele Capitoliului înainte de a face fotografii pentru contul ei de Instagram. „Am 56 de ani. Nu am fost acolo pentru a provoca probleme. Am fost acolo să-mi susțin președintele ”, a spus ea.

În cele din urmă, Rick Saccone, profesor asistent universitar din Pennsylvania, a fost forțat să demisioneze atunci când instituția sa a constatat că a postat un videoclip de la Capitol Hill pe pagina sa de Facebook.