• Membrii Extinction Rebellion lovesc din nou. De data aceasta în Australia.
  • Doi activiști de mediu și-au lipit mâinile cu lipici și apoi le-au așezat pe protecția din plexiglas a tabloului lui Pablo Picasso ,,Masacrul din Coreea” , expus la National Gallery of Victoria din Melbourne, Australia. Lucrarea nu a fost deteriorată
  • Tabloul lui Pablo Picasso, pictat în 1951, ,,prezintă ororile războiului” , a comentat filiala din Victoria a organizaţiei Extinction Rebellion pe pagina sa de Facebook.

Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile pe protecţia din plexiglas a tabloului ,,Masacru în Coreea” al pictorului Pablo Picasso, expus duminică la un muzeu din Melbourne, Australia, au anunţat poliţia, protestatarii şi muzeul, potrivit Le Figaro.

Tabloul nu a fost deteriorat. În imaginile postate pe reţelele sociale de mişcarea Extinction Rebellion activiştii îmbrăcaţi în negru pot fi văzuţi ţinând mâinile pe opera expusă într-o sală de la National Gallery of Victoria din Melbourne (sud-est).

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Un alt bărbat care purta un tricou cu simbolul Extinction Rebellion – o clepsidră înconjurată de un cerc – se afla lângă cei doi. La picioarele lor era desfăşurat un banner negru cu sloganul ,,Haos climatic = Război + Foamete”.

Protestatarii au rămas lipiți de tabloul lui Picasso mai bine de o oră

,,Se pare că cei trei protestatari au pătruns pe la parterul (muzeului) înainte ca un bărbat şi o femeie să se lipească de protecţia picturii de Picasso” , a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din statul Victoria.

Protestatarii – o femeie de 49 de ani din statul New South Wales şi un bărbat de 59 de ani din Melbourne – au fost ,,îndepărtaţi de pe tablou” la mai bine de o oră de la începutul presupusei acţiuni, a precizat poliţia.

Cei doi activişti, împreună cu un bărbat de 49 de ani din Melbourne, ,,au fost arestaţi şi ajută poliţia în cadrul anchetei” , a adăugat instituţia.

Ulterior, poliţia a declarat că cei trei au fost eliberaţi ,,în aşteptarea unor investigaţii suplimentare„.

Muzeul a declarat că a chemat poliţia şi a restricţionat accesul publicului în cadrul expoziţiei în timpul incidentului.

,,Mâinile protestatarilor au fost îndepărtate de pe plexiglas în siguranţă şi fără deteriorarea operei de artă” , a declarat un purtător de cuvânt al National Gallery of Victoria.

Tabloul lui Pablo Picasso, pictat în 1951, ,,prezintă ororile războiului” , a comentat filiala din Victoria a organizaţiei Extinction Rebellion pe pagina sa de Facebook. ,,Deteriorarea climei va antrena o accentuare a conflictelor în lume. Acum este momentul ca fiecare şi toate instituţiile să ia atitudine şi să acţioneze!” , a îndemnat organizaţia.