• Sute de protestatari ai mișcării „Black Lives Matter” s-au adunat în centrul Londrei.
  • Poliţia a impus restricţii pe fondul temerilor legate de violenţă în centrul Londrei.
  • Primarul Sadiq Khan le-a cerut oamenilor să rămână în case.
  • „Nu vom fi reduşi la tăcere”, a postat sfidător grupul Black Lives Matter Londra pe Facebook.

Sute de protestatarii ai mișcării „Black Lives Matter” s-au adunat sâmbătă în scuarul din fața parlamentului din Londra, scrie CNN.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, le-a cerut locuitorilor să rămână departe de protestele din acest weekend, pe fondul unui risc „ridicat” de violență în oraș.

„Aș dori să fac un apel direct londonezilor: nu ieșiți în stradă pentru a protesta în zilele următoare”, a spus Khan într-un videoclip postat pe social media.

Poliţia a avertizat de asemenea că participarea la protestele din Londra sâmbătă ar încălca regulile de distanţare socială legate de coronavirus în Marea Britanie, care limitează grupurile la maximum şase persoane.

„Eu stau cu milioanele de oameni din întreaga lume care spun tare și clar că Black Lives Matter contează”, a spus el, adăugând că majoritatea protestatarilor sunt pașnici. „Cu toate acestea, sunt extrem de îngrijorat de faptul că protestele din centrul Londrei ar putea ridica riscul infecției cu Covid-19 și totodată ar putea duce la vandalism și violență.”