• Relaxarea restricţiilor se amână în Melbourne cel puţin până în octombrie
  • Mai mulţi protestatari au fost arestaţi după încăierări cu poliţiştii
  • Manifestații au loc şi la Sydney, Adelaide şi Perth

Statul Victoria a decis să prelungească restricţiile cu încă două săptămâni, urmând ca relaxarea măsurilor să se facă în etape, din octombrie.

Decizia a provocat nemulţumiri în rândul oamenilor, iar protestele au degenerat la Melbourne, acolo unde 15 persoane au fost arestate sâmbătă. Nici la Sydney nu a fost linişte, unde sute de oameni au ieşit pe străzi, în semn de solidaritate.

Adriana este stabilită în Australia şi crede că frustrarea oamenilor din Melbourne este amplificată şi de faptul că la Sydney sau Adelaide viaţa a revenit aproape de normal. Ca peste tot, există şi oameni care nu cred în COVID-19. Victoria a fost epicentrul celui de-al doilea val de îmbolnăviri din ţară, reprezentând 90% dintre cele peste 750 de de decese din Australia.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Adriana Bora, româncă stabilită în Australia: „Probabil starea de frustrare care se manifestă sau pe care o observăm în Melbourne vine şi din faptul că toate celelalte state ale Australiei au reuşit cumva să oprească cel de-al doilea val. Paznicii de securitate (din Melbourne) au interacţionat direct cu oamenii din izolare. S-a văzut o poză sau un filmuleţ în care unul din membrii de la securitate a dat o brichetă, de exemplu, unui om din izolare, adică a fost contact direct între ei. Dacă apar noi cazuri imediat, chiar a doua zi, restricţiile devin foarte severe. Aici, în sud, suntem super fericiţi şi abia aşteptăm să putem să ieşim, să facem activităţi, iar în Melbourne, unde climatul este foarte asemănător, ei nu pot să se bucure de vremea bună.“