• Patronii de restaurante din Spania protestează în stradă.
  • Vor bani din partea guvernului ca să nu dea faliment.
  • Cer guvernului ajutoare în valoare de 8,5 miliarde de euro.

Sectorul HoReCa din Spania își strigă disperarea în stradă. Patronii de restaurante, baruri și hoteluri cer sprijin din partea guvernului ca să nu dea faliment.

Guvernul spaniol a lăsat să se înțeleagă că se lucrează deja la un pachet de măsuri dedicate acestui sector, doborât de pandemie și de restricțiile sanitare.

Se anunță bonificații fiscale sau chiar exonerarea de la plată a asigurărilor sociale pentru o anumită perioadă. Se vorbește și de prelungirea scadențelor la creditele acordate de stat, precum și de facilități pentru renegocierea chirilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Angajații din HoReCa primesc acum un ajutor de șomaj tehnic, dar acesta va expira în ianuarie, pentru cei care lucrează ca PFA.

Ce spun patronii de restaurante din Spania

Protestele lor sunt din ce în ce mai sonore. În ultimele zile, au protestat în principalele orașe ale țării și au bătut din tigăi ca să se facă auziți.

Aceștia se plâng că restaurantele și barurile sunt stigmatizate, fără niciun studiu care să confirme că acolo se produc infectările cu coronavirus.

Patronii spun foarte clar că fără ajutoare directe vor dispărea, iar odată cu închiderea afacerilor, un milion de oameni vor ajunge șomeri.

Oamenii le sar în ajutor

Mulți spanioli se simt solidari cu opiniile patronilor de restaurante și chiar încearcă să îi ajute.

Un patron din Bilbao a fost nevoit să își închidă restaurantul, din cauza pandemiei. La scurt timp după, a găsit sub ușă un plic cu suma de 30 de euro și un mesaj anomim de la un client.

„Eu pot să muncesc luna asta. Așa că am scos din cont suma pentru ceea ce aș fi consumat aici, dacă restaurantul tău ar fi fost deschis în luna noiembrie.”, se arăta în bilet.