• În Barcelona patronii sunt cu afacerile închise din 16 octombrie, iar administrația regională se gândește să prelungească măsurile
  • Patronii și angajații susțin că nu mai au cu ce să își hrănească familiile
  • Reprezentanții HoReCa cer să fie iertați de plata impozitelor, să le fie renegociate chiriile

Patronii și angajații din HoReCa din Barcelona sunt cu afacerile închise din 16 octombrie, iar administrația regională se gândește să prelungească măsurile, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19. Jumătate din barurile și restaurantele din Barcelona spun că sunt în pragul falimentului. Patronii și angajații susțin că nu mai au cu ce să își hrănească familiile. Din cauza restricțiilor, sectorul HoReCa denunță pierderi de sute de milioane de euro și cer ajutor din partea administrației.

De la începutul pandemiei, în Spania s-au adoptat o serie de măsuri care au venit în sprijinul afacerilor. Multe dintre business-uri au fost exceptate de la plata taxelor și impozitelor, care au fost reeșalonate. De asemenea, au fost acordate credite afacerilor mici, au fost reeșalonate chelutielile pentru împrumuturile ipotecare. Însă aceste măsuri nu au fost suficiente. Patronii din această industrie susțin că au nevoie permanentă de lichidități pentru a-și menține business-ul.

Reprezentanții HoReCa cer să fie iertați de plata impozitelor, să le fie renegociate chiriile. Guvernul regional de la Barcelona a anunțat că vor fi nevoiți ca în această lună să plătească doar jumătate din chirie și plata impozitelor pentru angajați.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Spania se află în al doilea val de pandemie și a impus deja cele mai dure măsuri din Europa. Printre restricții se numără lockdown-ul nocturn în anumite zone, precum Catalonia, limitarea grupurilor la un număr de șase persoane, masca obligatorie peste tot. Cu toate acestea, numărul cazurilor continuă să crească, iar reprezentanții HoReCa tocmai din acest motiv protestează, scandând că ei nu sunt de vină.