• Mai multe persoane au fost arestate la un astfel de miting, sâmbătă, în Melbourne
  • Un studiu a constatat că mai mult de unul din cinci australieni au spus că „probabil” sau „cu siguranţă” nu se vor vaccina împotriva coronavirusului
  • Campania de vaccinare din Australia va începe luni

Şeful departamentului sanitar din statul australian Victoria, Brett Sutton, a asigurat publicul că activiştii anti-vaccin reprezintă o „mică minoritate”, după ce sute de persoane au protestat în cele mai importante oraşe din Australia, relatează The Guardian.

Mai multe persoane au fost arestate la un astfel de miting, sâmbătă, în Melbourne, în urma ciocnirilor cu poliţia. Grupuri mari de protestatari s-au adunat şi în Brisbane şi Adelaide.

Manifestanţii din Melbourne s-au adunat „împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid” şi şi-au exprimat teoriile conspiraţiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sunt câteva procente din toată Australia. Îi voi ignora, sincer, şi v-aş încuraja să faceţi acelaşi lucru”, a spus Brett Sutton.

Protestele vin în contextul în care un studiu a constatat că mai mult de unul din cinci australieni au spus că „probabil” sau „cu siguranţă” nu se vor vaccina împotriva coronavirusului.

Campania de vaccinare din Australia va începe luni şi va include, în primă fază, persoanele aflate în centrele de îngrijire. Vineri, în statul Victoria, au fost întregistrate trei cazuri de Covid.