• Protestele au apărut ca urmare a restricţiilor mai dure
  • Decizia a fost influenţată de afirmaţiile că noua tulpină de Covid-19 este pe cale să provoace o nouă creştere a cazurilor
  • Protestatarii au furat din magazine, au dat foc la maşini şi s-au ciocnit cu Poliţia

Protestatarii au furat din magazine, au dat foc la maşini şi s-au ciocnit cu Poliţia, duminică, în mai multe oraşe din Olanda, relatează Reuters. Au fost făcute peste 240 de arestări, potrvit autorităţilor olandeze.

Protestele au apărut ca urmare a restricţiilor mai dure, în care a fost inclus şi lockdown-ul de noapte.

Poliţia a folosit tunuri cu apă, câini şi ofiţeri pe cai pentru a dispersa un protest din centrul Amsterdamului. Aproape 200 de persoane, unele dintre ele aruncând cu pietre şi artificii, au fost reţinute. De asemenea, poliţia militară a declarat că sprijină poliţia locală în cel puţin două oraşe din sudul ţării .

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Imaginile de la televiziunile olandeze arătau tineri care jefuiau magazine, aruncau biciclete şi dădeau foc în Eindhoven. Cel puţin 55 de persoane au fost arestat în oraşul din sudul Olandei.

Parlamentul a votat săptămâna trecută pentru aprobarea lockdown-ului de noapte. Decizia a fost influenţată de afirmaţiile că noua tulpină de Covid-19 este pe cale să provoace o nouă creştere a cazurilor. 13.540 de persoane au murit în Olanda din cauza Covid-19, iar în total, 944.000 de cazuri au fost raportate.