• 30 de protestari japonezi au strigat împotriva Jocurilor Olimpice de la Tokyo
  • 80% dintre japonezii participanți la un studiu consideră că olimpiada trebuie amânată
  • Președintele Comitetului Olimpic și-a anulat vizita la Tokyo din cauza creșterii incidenței

30 de japonezi au manifestat împotriva Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 80% dintre japonezii participanţi la un studiu consideră că întrecerea trebuie amânată din cauza pandemiei. Preşedintele Comitetului Olimpic şi-a anulat vizita la Tokyo din cauza creşterii incidenţei.

Aproximativ 30 de protestatari cu pancarte s-au adunat într-o gară din Tokyo şi au scandat împotriva organizării Jocurilor Olimpice.

Aceştia au reacţionat după ce preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, şi-a anulat vizita în Japonia deoarece cazurile de infectări cu COVID s-au înmulţit. Hiroshi Hoshino, un protestatar în vârstă de 71 de ani spune că acest fapt demonstrează gravitatea situaţiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Dacă Bach nu vine, asta înseamnă că este o situaţie în care nu pote să apară, asta atestă că suntem într-o situaţie de urgenţă”, a spus protestatarul.

Un studiu publicat de ziarul japonez Asahi arată că mai mult de 80% dintre cei peste 1.500 de participanţi spun că jocurile ar trebui anulate sau amânate. În Japonia, ultimele cifre arătau peste 600.000 de cazuri de infectări şi peste 11.500 de decese.

Nemulţumirea este generală în Japonia. Într-un interviu pentru CNN, CEO-ul companiei Rakuten a protestat față de decizia guvernului nipon de a permite disputatea Jocurilor Olimpice de Vară.