• Europa are peste 10 milioane de cazuri de COVID-19.
  • Proteste violente anti-restricții au apărut în mai multe orașe din Europa.
  • Italia și Portugalia se pregătesc de noi proteste.

Europa are peste 10 milioane de cazuri de Covid-19, iar bilanțul continuă să crească. Tot mai multe țări se pregătesc de lockdown, iar europenii sunt tot mai nemulțumiți.

Protestele violente anti-restricții au apărut în multe orașe din Europa, iar acum Italia și Portugalia se pregătesc de noi manifestații.

„Italienii sunt foarte furioși din cauza restricțiilor care le amenință practic subzintența. Protestele au fost tot mai intense în ultimele săptămână, în orașe precum Torino, Roma sau Napoli, iar pupularitatea Cabinetului Conte a scăzut în sondaje. Și Guvernul de la Lisabona se confruntă acum cu manifestații anunțate, după ce a spus că de miercuri intră în izolare 70% la sută din populație. Nu se va putea ieși din case decât din motive legate de muncă, școală sau asitență medicală. Acest lockdown portughez va afecta peste 7 milioane de orașe din 121 de orașe. În Spania au avut loc proteste violente, izolate ce-i drept, dar care exprimă tot mai tare nemulțumirea multor spanioli, deoarece văd cum restricțiile îi lasă fără mijloacele necesare de a-și menține familiile”, a declarat Felix Damian, corespondentul Aleph News la Madrid.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA