• Forțele de ordine au fost rănite în timpul protestelor violente din Germania.
  • Sute de protestatari i-au atacat pe ofițerii nemți.
  • 30 de manifestanți au fost reținuți de poliție.

Proteste violente au loc în Germania. Luni seară, proteste au avut loc în mai multe oraşe din Germania faţă de restricţiile antiepidemice şi presiunile în sensul vaccinării. Agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu demonstranţi, informează publicaţia Der Spiegel.

Cele mai grave violenţe s-au produs în orăşelul Bautzen, situat în landul Saxonia. Aproximativ 500-600 de protestatari au atacat forţele de ordine, distrugând un vehicul de intervenţie. „Agenţii forţelor de ordine au fost atacaţi cu grenade şi sticle”, a comunicat Poliţia din Bautzen, prin Twitter. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi bastoane pentru dispersarea protestatarilor.

Cel puţin zece poliţişti au fost răniţi în confruntări. Treizeci de protestatari au fost reţinuţi. În oraşul Rostock, situat în landul Mecklenburg-Pomerania, au protestat aproximativ 6.500 de persoane faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de impunerea vaccinării. Alte aproximativ 2.750 de persoane au protestat în orăşelul Schwerin.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Mii de persoane au protestat şi în oraşele Saarbrücken, Kaiserslautern şi Pirmasens. Trei agenţi de poliţie au fost răniţi în Pirmasens după ce au fost atacaţi de protestatari. Protestele s-au amplificat, în ultimele săptămâni, în Germania, din cauza noilor restricţii impuse de Guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Restricţiile vizează în principal persoanele nevaccinate. Cancelarul Olaf Scholz a semnalat în mai multe rânduri că susţine obligativitatea vaccinării, însă decizia va trebui luată de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), partener în coaliţia guvernamentală din Germania alături de Partidul Social-Democrat (SPD) şi de Alianţa ’90/Verzi, a anunţat că nu este de acord cu obligativitatea vaccinării.