• Zeci de palestinieni s-au ciocnit cu forțele de ordine israeliene
  • Tensiunile au început atunci când poliția a plasat baricade la Poarta Damascului
  • Palestinienii au protestat și față de grupul extremist Lahava

A fost o nouă seară tensionată în Ierusalim. Zeci de palestinieni s-au ciocnit cu forțele de ordine, supărați din cauza restricțiilor, dar și a extremiștilor care desfășoară marșuri anti-arabe.

Tensiunile au început când poliția a plasat baricade în fața Porții Damascului, din Orașul Vechi. Musulmanii se adună acolo în mod tradițional, pentru a se bucura de seară, după ce au ținut post întreaga zi. În piața Zion din centrul Ierusalimului, protestatarii au fost ceva mai pașnici.

„Ceea ce vrem să facem este să oprim violența, spunând cu un sunet puternic și clar că ne opunem, suntem împotriva ei și suntem în măsură să rezolvăm conflictul dintre israelieni și palestinieni într-o manieră pașnică, mai degrabă decât pe străzi și cu furie.”, a spus un protestatar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Palestinienii au protestat și față de grupul extremist de dreapta, Lahava. El a condus un marș de sute de oameni care scandau „Ieșiți, arabilor!”, spre Poarta Damascului.

„Motivul demonstrației din această seară de la Ierusalim este un răspuns la evenimentele îngrozitoare de joi (22 aprilie), a unor grupuri extreme de dreapta care solicitau violență în mod public pe rețelele sociale timp de săptămâni au ieșit pe străzi și au atacat palestinienii.”, a explicat Dana Mills, reprezentanta ONG-ului Peace Now.