Provocare pentru Lukaşenko de la Putin. Să înoate împreună în Marea Neagră. Invitaţia a fost făcută la Soci, reşedinţa de vară a ţarului de la Kremlin.

Ultimul dictator al Europei s-a dus iar la fratele lui mai mare, Putin, după bani şi susţinere, în momentul în care toată lumea îl contestă. Putin a acuzat Vestul de ipocrizie.

„Avionul preşedintelui Boliviei a fost forțat să aterizeze (n.r. – în Austria la cererea Statelor Unite, în 2013), preşedintele a fost scos din avion şi totul a fost OK, toată lumea a tăcut”, a reacționat Vladimir Putin.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Garry Kasparov: Putin este încă marele şef

Subiectul Belarus va fi şi pe agenda Summit-ului Putin-Biden din 16 iunie, de la Geneva.

„America nu are nimic de câstigat de la întâlnirea cu liderul de la Kremlin. Putin este încă marele şef. Reputatia lui Biden a fost spulberată după declaraţia că Putin este un asasin”, crede unul dintre criticii lui Putin, fostul campion mondial de sah, rusul Garry Kasparov.

„Dictatorul trebuie să arate țării sale și restului lumii aura sa de invincibilitate”, a mai spus Kasparov. Marele șahist vine la Bucureşti în iunie, la prima etapă a circuitului Grand Chess Tour – Superbet Chess Classic.