PSD a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, imediat după decizia CCR privind moțiunea USR PLUS-AUR

Marcel Ciolacu susține că Guvernul va tăia cu 25% salariile Mediafax Foto

Marcel Ciolacu a spus despre moțiunea USR PLUS – AUR că „dacă moțiunea își va continua parcursul, prim-ministrul poate să sesiseze. Curtea nu poate să ia o decizie decât cea pe care a luat-o astăzi, neputând impune Parlamentului să decidă ceva”.

„Cei care au depus motiunea ar trebui să o retragă, să redepună moțiunea și apoi intră în procedură legală. Dacă se forțează să meargă cu această moțiune, câștigătorul este Cîțu”, a mai spus liderul PSD.

„Alegeri anticipate, nu cred că se va crea o altă coaliție. Repet, alegeri anticipate, asta e decizia PSD. Președintele trebuie să respecte spiritul Constituției, nu trebuie să formeze un guvern din pierzători. Decizia este cu alegeri anticipate. Sper că cei de la USR PLUS sunt niște oameni serioși și vor vota cu PSD-ul”, a mai spus Ciolacu.

Anterior, Sorin Grindeanu a anunţat că PSD a depus moţiunea de cenuză „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu”.

„De ce să ne încurcăm în proceduri? CCR a hotărât că există conflict constutuţional între guvern şi parlament, cealaltă moţiune are probleme”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai declarat că se aşteaptă ca moţiunea PSD să fie susţinută de AUR şi USR PLUS.

„Ne aşteptăm la acelaşi tratament, noi am spus că votăm moţiunea AUR – USR PLUS. Noi vedem o singură variantă: alegeri anticipate”, a precizat Grindeanu.