Marcel Ciolacu a spus despre moțiunea USR PLUS – AUR că „dacă moțiunea își va continua parcursul, prim-ministrul poate să sesiseze. Curtea nu poate să ia o decizie decât cea pe care a luat-o astăzi, neputând impune Parlamentului să decidă ceva”.

„Cei care au depus motiunea ar trebui să o retragă, să redepună moțiunea și apoi intră în procedură legală. Dacă se forțează să meargă cu această moțiune, câștigătorul este Cîțu”, a mai spus liderul PSD.

„Alegeri anticipate, nu cred că se va crea o altă coaliție. Repet, alegeri anticipate, asta e decizia PSD. Președintele trebuie să respecte spiritul Constituției, nu trebuie să formeze un guvern din pierzători. Decizia este cu alegeri anticipate. Sper că cei de la USR PLUS sunt niște oameni serioși și vor vota cu PSD-ul”, a mai spus Ciolacu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Anterior, Sorin Grindeanu a anunţat că PSD a depus moţiunea de cenuză „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu”.

„De ce să ne încurcăm în proceduri? CCR a hotărât că există conflict constutuţional între guvern şi parlament, cealaltă moţiune are probleme”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai declarat că se aşteaptă ca moţiunea PSD să fie susţinută de AUR şi USR PLUS.

„Ne aşteptăm la acelaşi tratament, noi am spus că votăm moţiunea AUR – USR PLUS. Noi vedem o singură variantă: alegeri anticipate”, a precizat Grindeanu.