• Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că social-democrații nu cred că este necesară prelungirea stării de alertă la nivel național.
  • Romașcanu spune că ar trebui instituite stări de alertă locală, în zonele unde se înregistrează multe cazuri de COVID-19.
  • Purtătorul de cuvânt PSD acuză Guvernul PNL că se folosește de pandemia de coronavirus în interes propriu, pentru a mai face rost de bani.

Social-democraţii nu cred că este necesară prelungirea stării de alertă la nivel național. Ei au sesizat, deja, Curtea Constituțională, pe motiv că Guvernul nu a cerut încuviinţarea Parlamentului pentru prelungire.

„Din ştiinţa mea, a fost deja sesizată Curtea, aşteptăm data la care se va pronunţa. (…) Nu ar trebui prelungită starea de alertă la nivel național, ci ar trebui declanşată stare de alertă locală”, a spus Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Social-democratul susține că Guvernul foloseşte în interes propriu pandemia, pentru a mai face rost de bani.

Recomandări

AUSTRIA MENȚINE VETO-UL
UNGARIA RATIFICĂ ADERAREA SUEDIEI LA NATO
CEL MAI CĂLDUROS FEBRUARIE DIN ISTORIE
DETALII DESPRE MOARTEA LUI NAVALNÎI
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
CUM AJUTĂ CIA ÎN LUPTA CU PUTIN?

„Ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare, ori numirile clientelare, Guvernul PNL are nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni. (…) Firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru 2 stări de alertă, probabil”, a mai spus Romașcanu.