Preşedinţii celor două camere ale Parlamentului trebuie să identifice soluţii pentru ca toţi parlamentarii să poată să-şi exprime votul la moţiunea de cenzură, inclusiv cei confirmaţi cu COVID-19, cere prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

„Cei 157 de parlamentari ai PSD vor vota la vedere. Îi invităm şi pe cei de la AUR şi USR să-şi asume acest vot de blam la adresa lui Cîţu şi acoliţilor lui. Solicităm preşedinţilor celor două camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban – mă gândesc că până mâine mai e preşedinte, să identifice soluţii pentru ca toţi parlamentarii, indiferent de formaţiunea politică, să poată să-şi exprime votul. Suntem în plin val patru, cu peste 10.000 de cazuri zilnic şi în cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat”, spune prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

El precizează că PSD are deja un parlamentar confirmat cu COVID-19.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Grindeanu spune că, la votul de marţi, „singurul element de incertitudine este USR”.

„USR a refuzat să asiste la citirea moţiunii de cenzură şi este dispus să revină la guvernare daă PNL renunţă la Cîţu. Ei nu vor să dea jos Guvernul Cîţu pentru că a guvernat prost, ci pentru că s-au certat cu Cîţu, adică pentru orgoliile lor politice”, conchide Sorin Grindeanu.

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu”, care va fi dezbtută şi votată în şedinţa de marţi a plenului reunit.