• Deputații PSD îi cer demisia lui Vlad Voiculescu, după incendiul de la Institutul „Matei Balș”
  • Aceștia îl consideră vinovat de gestionarea situației de după tragedie
  • Mihai Fifor spune că Vlad Voiculescu trebuie să se prezinte în Parlament pentru a da explicații

Deputaţii PSD au venit, luni, la Parlament cu pancarte negre, pe care scrie cu alb „Voiculescu, demisia”, considerându-l responsabil de gestionarea situaţiei după incendiul de la Institutul „Matei Balş”.

Deputatul Mihai Fifor a spus că este necesar ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să vină în Parlament şi „să dea socoteală”, iar până la acel moment, parlamentarii PSD îi cer demisia.

„Nu cred că e român în ţara asta care să nu realizeze ceea ce s-a întâmplat şi care să nu sesizeze că cel chemat să ia măsurile necesare în perioada aceasta foarte-foarte complicată este, probabil, singurul care chiar nu ştie ce are de făcut şi chiar nu are nicio legătură cu zona aceasta. Cred că este imperios necesar ca cel are preia un portofoliu de felul acesta să ştie ce înseamnă un spital, să ştie ce înseamnă sistemul sanitar şi să poată să ia măsurile în consecinţă, motiv pentru care noi ne-am dori să îl vedem pe domnul Voiculescu în Parlament. Am înţeles la Grup că lucrul acesta nu s-a realizat, dar noi vom continua să cerem ca ministrul Voiculescu să vină în faţa Parlamentului şi să prezinte nişte explicaţii, timp în care noi îi cerem demisia”, a spus Fifor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Întrebat dacă îi cere explicaţi şi fostului manager de la „Matei Balş”, prof. Adrian Streinu Cercel, în prezent senator PSD, Fifor a spus că totul va fi public după anchetele instituţiilor abilitate.

„Eu cred că dacă la Balş au fost nereguli şi lucrul acesta va rezulta în urma unor cercetări făcute de instituţiile abilitate, lucrurile acestea se vor spune, vor fi lucruri publice. A da vina pe fosta conducere e un pic peste mână”, a răspuns Fifor.

Întrebat despre demersul social-democraţilor, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că „misiunea Opoziţiei este aceea de a critica orice chestiune care apare”.

„Din punctul meu de vedere cred că trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, trebuie identificate responsabilităţile, trebuie pedepsiţi vinovaţii pentru această tragedie şi, mai ales, trebuie pus în practică planul de măsuri care rezultă din aceste evaluări”, a spus Orban.