PSD decide vineri când se votează moţiunea de cenzură

Foto: Mediafax Foto

Social-democraţii decid vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, calendarul de vot al moţiunii de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

„S-a decis ca vineri să existe un alt Comitet Executiv Naţional. Principalul subiect: va fi stabilit calendarul de vot al moţiunii de cenzură. Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că în momentul acesta, orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru ţară, atât sanitar, cât şi economic. Deci sperăm ca vineri să avem un calendar care să fie în linie cu această dorinţă”, afirmă purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Întrebat dacă este constituţional să se depună şi să se citească moţiunea de cenzură în sesiune extraordinară, iar votul să se desfăşoare într-o sesiune ordinară, care începe în data de 1 septembrie, Romaşcanu a spus că, din punctul de vedere al social-democraţilor, procedura respectă litera şi spiritul Constituţiei.

„Se pare că şi PNL a realizat acest lucru, având în vedere că Ludovic Orban a anunţat că nu se vor mai adresa Curţii deocamdată. În Constituţie nu se face diferenţa între acţiunile întreprinse într-o acţiune ordinară sau extraordinară. Este extraordinară doar prin nume, ea este o altă sesiune a Parlamentului, iar vacanţa este suspendată în această perioadă. Deci în momentul în care depunem moţiunea, o facem cu legea de partea noastră”, a mai spus social-democratul.