PSD depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei pentru „bătaia de joc la adresa antreprenorului român”

Lupta pentru Sectorul 1 continuă: Năsui spune că are dovada că i se fură voturile lui Clotilde Armand. Ciolacu anunță că PSD a depus plângere la BEC Sursa: Mediafax Foto

Social-democraţii vor depune în Parlament moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat luni prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Motivul îl reprezintă „bătaia de joc la adresa antreprenorului român”, mai spune el.

Am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ceea ce a văzut o ţară întreagă – bătaia de joc la adresa antreprenorului român”, spune Sorin Grindeanu.

Liderul social-democrat spune că moţiunea simplă va fi iniţiată după dezbaterile pe marginea bugetului de stat.

În loc să-i ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanţare de 500.000 de euro”, conchide Grindeanu.

Intenţia a fost anunţată joi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că „există suspiciuni clare de măsluire” în privinţa Măsurii 3 pentru granturi de investiţii.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacţionat şi a spus că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor.

Am luat act de anunţul preşedintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenţia de a depune o moţiune împotriva mea în Parlament. Am văzut şi motivul. Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3). Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie şi 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informaţie relevantă pe ea. Aşadar, nici vorbă de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent şi pentru că asta vreau să se întâmple şi cu administraţia din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul în care PSD depune moţiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziţie de STS”, anunţa Năsui.