• PSD depune o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.
  • Ciolacu: „Săptămâna viitoare depunem o moțiune simplă la adresa domnului ministru Oros, la Camera Deputaților”.
  • Liderul PSD îl acuză pe Oros că „este într-o lume paralelă cu acest domeniu”.

PSD depune o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, considerând că există un pericol real în ceea ce privește securitatea alimentară, a declarat, joi, președintele social-democraților, Marcel Ciolacu (foto).

Liderul PSD a afirmat despre ministrul Oros că este într-o lume paralelă cu acest domeniu” şi îl acuză, printre altele, de faptul că nu s-au luat măsuri pentru problemele din domeniul industriei agroalimentare, precum seceta.

Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentantii asociaţiilor, federaţiilor şi sindicatelor din domeniul agroalimentar, cărora le mulţumesc pentru volumul important de informaţie pe care ni l-au transmis. Concomitent cu întâlnirea noastră a ieşit şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros şi a produs anumite ştiri. Concluzia? Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment, în acest domeniu”, a spus Marcel Ciolacu, joi, la finalul întâlnirii cu reprezentanţi din domeniul industriei agro-alimentare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ciolacu: „Pericolul asupra securităţii alimentare a României, în acest moment, este unul real”

Nu s-au luat măsuri, nu au fost date despăgubirile pentru secetă şi am văzut că domnul ministru Oros a venit cu o iniţiativă parlamentară să modifice legea 17, privitoare la înstrăinarea terenurilor. De aceea am decis să depunem săptămâna viitoare o moţiune simplă la adresa ministrului Oros la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României, în acest moment, este unul real. România nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe. Nu se ia vreo măsură în această zonă, nu promovăm produsele româneşti şi autohtone, nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii. Nu putem să ne permitem această incapacitate a Guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari şi importante probleme”, a adăugat Marcel Ciolacu.