• Firea a pierdut Bucureștiul la alegeri la distanță de 25%.
  • Coliban, C. Armand și R. Mihaiu au pierdut alegerile locale.
  • Baronii I.Dumitrescu (PNL), P. Stănescu (PSD) și G. Flutur (PNL) pierd în fiefurile lor.
  • ADU este în urma AUR la alegerile europarlamentare.

La nici 24 de ore de la alegeri, clasa politică este încă surprinsă de opțiunile de vot exprimate ale românilor. Rezultatele, într-adevăr, nu se potrivesc cu niciun sondaj – din cele multe – vânturate înainte de alegeri. USR – spre exemplu – care spera să revină pe valul simpatiilor electorale – s-a trezit azi dimineață nu numai că n-a câștigat mai mult, dar a pierdut puternic și din ce avea. Ca atare, USR a rămas astăzi fără Președinte.

USR nu doar că nu mai are Președinte, nu mai are nici candidat la prezidențiale, deși toate afișele de până acum erau cu Drulă. Nicușor Dan are cele mai multe voturi pentru Primăria Capitalei, fiind cu mult peste Gabriela Firea. Acesta a câștigat cu 47%, mai mult decât Firea, Piedone și Burduja la un loc care, împreună, au adunat 45% din voturi.

La Sectorul 1 diferența este destul de mincă în comparație cu Sectorul 2. Pe țară, situația este devastatoare pentru USR și ADU. PSD a câștigat mai puțin decât spera. La europarlamentare, alianța PSD-PNL nu va închide la peste 50% ci la peste 40% vot politic.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În acest moment, la europarlamentare, AUR depășește 15%. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Nu va intra Dacian Cioloș cu REPER.

Citește și