•  Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a convocat din nou o şedinţă a Biroului Permanent al forului legislativ
  • „Avem pe ordinea de zi o lege extrem de importantă, aşteptată de milioane de români, anume legea privind dublarea alocaţiilor copiilor”, a declarat acesta

„Astăzi (luni – n.r.), pentru ora 13.00, am convocat din nou şedinţa Biroului Permanent al Senatului, în încercarea de a-i convinge pe colegii noştri să vină la serviciu. Colegii de la PNL şi USR lipsesc de o lună de la Biroul Permanent blocând Senatul. Avem o ordinea de zi o lege extrem de importantă, aşteptată de milioane de români, anume legea privind dublarea alocaţiilor. Printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban, printr-o ordonanţă de urgenţă, a blocat dublarea alocaţiilor pentru copii, Iohannis, cu acelaşi cinism a respins legea”, declară preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

El spune că intenţia social-democraţilor este ca ordonanţa să fie respinsă, iar alocaţiile pentru copii să fie dublate.

Noi nu găsim resurse, spune Guvernul, să dublăm alocaţiile pentru copii, dar găsim resurse să-i plătim pe chiulangii. De o lună senatorii PNL şi USR nu vin la serviciu, vin fără niciun fel de jenă la casierii, dar nu au decenţa de a vota această lege. Îi aştept azi la Parlament”, adaugă Cazanciuc.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ultima şedinţă a Biroului Permanent al Senatului a avut loc în urmă cu două săptămâni, însă şedinţa de plen nu a mai avut loc, deoarece senatorii PNL şi USR au boicotat şedinţa.