PSD îl somează pe Cioloș să „nu îndrăznească să-l includă în propunerea de guvernare pe „Groparul României”

Vlad Voiculescu Mediafax Foto

PSD îl somează pe prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş „să nu îndrăznească” să-l includă în propunerea sa guvernamentală „pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu”. Social-democraţii spun că Voiculescu, „prin nepăsare, incompetenţă şi scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată”.

„PSD îl somează pe prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş să nu îndrăznească să-l includă în propunerea sa guvernamentală pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu, care prin nepăsare, incompetenţă şi scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată pe care o trăim în aceste zile. Chiar dacă echipa guvernamentală propusă de Dacian Cioloş nu ar avea nicio şansă de a primi votul de încredere al Parlamentului, prezenţa lui Vlad Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti! Miniştrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovaţi de dezastrul medical şi umanitar în care a ajuns România. Nu au niciun drept să acuze acum că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliu de ministru fără a avea nimic de obiectat”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul pubic, Vlad Voiculescu se află pe lista de miniştri cu care Dacian Cioloş vrea să se prezinte în Parlament.

„Astăzi românii au ajuns să sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru că, în lunile precedente, Vlad Voiculescu şi ceilalţi interpuşi ai săi au fost mai interesaţi de privatizarea serviciilor medicale şi de controlul achiziţiilor din Sănătate decât de pregătirea sistemului sanitar pentru mult anunţatul val patru al pandemiei! Ei sunt direct responsabili pentru pacienţii arşi în spitale, pentru numărul insuficient de paturi de la ATI şi pentru lipsa generalizată a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor COVID-19, care mor cu zile şi aglomerează cimitirele din România! Aceşti gropari ai sistemului medical nu au ce căuta pe lista unui nou guvern! Locul lor este pe lista celor care vor trebui investigaţi pentru catastrofa sanitară pe care au provocat-o în România”, afirmă social-democraţii.