PSD: Iohannis să spună dacă a ştiut sau nu de condamnarea penală a lui Cîţu

Sursa: Mediafax Foto

PSD îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Florin Cîţu în momentul în care l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru al României.

„Această clarificare în faţa opiniei publice este absolut necesară având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut. Dacă a ştiut de această condamnare penală a lui Florin Cîţu, atunci preşedintele Iohannis are obligaţia să explice opiniei publice de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcţia de premier o persoană condamnată penal”, transmite PSD, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și EXCLUSIVITATE. Întreg dosarul penal al premierului Florin Cîțu din instanța din SUA. Adevărata poveste

Social-democraţii spun că, în caz contrar, şeful statului trebuie să spună pe cine va trage la răspundere pentru această „breşă majoră de securitate naţională”.

„Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Cîţu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca preşedintele să anunţe public pe cine va trage la răspundere pentru această breşă majoră de securitate naţională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României. Referitor la propaganda susţinătorilor lui Cîţu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulaţie, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîţu sunt infracţiuni care sunt sancţionate penal inclusiv de legislaţia românească. Caracterul penal al sancţiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României”, susţine PSD.