• Iohannis a acuzat PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”
  • Preşedintele interimar al PSD vrea ca şefului statului să îşi ceară scuze pentru afirmaţiile referitoare la maghiari
  • Klaus Iohannis a primit amendă 5.000 de lei de la CNCD

Marcel Ciolacu îi cere preşedintelui României să îşi ceară scuze public pentru toate afirmaţiile făcute la adresa maghiarilor, dar si la adresa PSD.

„Preşedintele Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze şi de a promite românilor că nu va mai încerca să-şi ţină partidul în viaţă cu teme nedemne pentru un preşedinte european. Derapajul preşedintelui privind Ardealul a fost sancţionat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcţiei prezidenţiale rămâne imens. Preşedintele ar fi trebuit să ştie că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spaţiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene! Priorităţile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Şi ar trebui să înţelegeţi inclusiv acest lucru!”

Consiliul Naţional pentru combaterea discriminării a decis să il amendeze pe preşedintele Klaus Iohannis cu 5.000 pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

„Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis, Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD!) – este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României!”, a declarat Klau Iohannis.

Recomandări

BIDEN S-A ÎNTÂLNIT CU NAVALNIA
INFLATIA DIN ROMANIA
IOHANNIS CANDIDEAZĂ LA ȘEFIA NATO
WELCOME TO THE MOON
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN
UE ADOPTĂ AL 13-LEA PACHET DE SANCȚIUNI ÎMPOTRIVA RUSIEI

„În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate”, mai spune președintele României.

Klaus Iohannis a mai declarat și că „Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”.

Declarația lui Klaus Iohanis, prezentată mai sus, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner IohannisConstatarea a fost 6-1, amendă 5-1”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Pe lângă OUG-uri şi PSD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care acuză social-democraţii că, în complicitate cu Viktor Orban, au „vrut să dea Ardealul ungurilor”.