PSD se opune desfiinţării Secţiei speciale. Social-demcrații vor depune și o moţiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui

Marcel Ciolacu consideră proiectul de lege ce vizează carantina un „zombi legislativ”. Vrea dezbatere în regim de urgenț Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • PSD va vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale.
  • Ciolacu: „Vom ataca la CCR, dacă proiectul trece de Parlament”.
  • Social-democraţii vor depune, în această săptămână, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Marcel Ciolacu a transmis că PSD va vota împotriva desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ). Totodată, liderul social-democraților a mai precizat că dacă proiectul privind desfiinţarea SIIJ va trece de Parlament, atunci PSD va face demersuri să atace la CCR actul normativ.

Această Secţie specială nu trebuie desfiinţată. Cu alte cuvinte, vom vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale. Mai mult, vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituţională în cazul în care proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei va trece prin Parlament. Sunt foarte multe recomandări şi decizii ale CCR care ar trebui transpuse în lege. Cred că e un pic superficial acest mod de a respinge în totalitate propunerile de modificare la cele două coduri, ele nu sunt în aplicare în acest moment. Cred că ne vom abţine de la vot”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul BPN al PSD.

PSD depune moţiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui

Social-democraţii vor depune, în această săptămână, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pe care îl acuză că a blocat măsura 3 şi că a avizat iniţierea vânzării companiilor profitabile.

Am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta, la Senat, moţiunea împotriva domnului ministru Năsui. Motivele le cunoaşteţi – blocarea Măsurii 3, fonduri europene – 478 de milioane de euro blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să-şi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada de pandemie şi de criză economică, lucru rotal neadecvat ca membru UE, celelalte state blocând vânzarea de acţiuni”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD îl acuză pe Claudiu Năsui, de asemenea, că a decis să nu se mai promoveze exporturile româneşti.

Ciolacu mai spune că social-democraţii vor încerca să creeze o majoritate care să voteze moţiunea simplă. „Tocmai de aceea depunem moţiunea la Senat, unde vom încerca o creăm o majoritate”, conchide Ciolacu.