• 148 de milioane de lei vor ajunge la partide pentru cheltuielile electorale.
  • Cei mai mulți bani merg la PSD, PNL și PRO România.
  • PRO România va primi 18 milioane de lei, chiar dacă nu a trecut pragul electoral.

Partidele care și-au făcut campanie electorală și au obținut peste 3% din voturi au tras linia la cheltuieli. Sunt peste 148 de milioane de lei care vor pleca de la buget pentru rambursarea cheltuielilor făcute de partide.

„Democrația costă și costă puțin. Cei mai mulți bani i-a cheltuit PSD-ul, 43 de milioane de lei, și cere de la buget pentru a i se întoarce. Pe locul 2 este PNL-ul, cu 36,1 milioane de lei. Pe locul trei este Pro România, cu 28 de milioane de lei, urmat de PMP, cu 19,7 milioane de lei. USR-ul a cheltuit circa 9 milioane de lei, PLUS-ul peste 5 milioane de lei. UDMR, 3,4 milioane de lei, iar AUR 1,5 milioane de lei”, a transmis Tatiana Kristal, corespondent Aleph News.

„Din această listă de partide, sunt două dintre ele care au obținut 3% din voturile valabil exprimate, însă nu au trecut pragul de 5% pentru a ajunge în Parlament. Este vorba despre Pro România și PMP, care vor primi mulți bani de la buget pentru că au efectuat cheltuieli pentru campania electorală, dar nu au reprezentanți în Parlament”, a completat Tatiana Kristal.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

CHLETUIELI ELECTORALE ALE PARTIDELOR

PSD – 43,4 milioane lei
PNL – 36,1 milioane lei
PRO România – 28 milioane lei
PMP – 19,7 milioane lei
USR – 9,4 milioane lei
PLUS – 5,8 milioane lei
UDMR – 3,4 milioane lei
AUR – 1,5 milioane lei