• Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea crede că soluţia la criza politică actuală este organizarea de alegeri anticipate.
  • El a spus că PSD va vota moţiunea USR PLUS şi AUR, chiar dacă ea nu va duce la scenariul dorit de social-democraţi.

„O să încep direct cu concluzia: alegerile anticipate. Clar, actualul Parlament şi în urma sondajelor de opinie care au tot fost prezentate în ultima perioadă, dar şi având în vedere crizele politice repetate, care au tot avut loc la un nivel de nestăpânit în ultimele luni de zile duc la această concluzie. Nu există foarte multe posibilităţi de a face alianţe electorale pentru a susţine guverne minoritare în Parlamentul României, în actuala sa structură. Aşadar e nevoie să ajungem la alegeri anticipate, pentru a da României mai multă stabilitate politică”, a declarat Gabriel Zetea, la RFI.

Acesta spune că PSD o să voteze orice moţiune de cenzură, prin care Guvernul să plece acasă.

„Primul pas ar fi să se voteze o moţiune de cenzură, dar în urma unor înţelegeri anterioare, care ar exista între partide, pentru ca apoi şi următoarele propuneri de premieri făcute de preşedintele Klaus Iohannis să fie căzute la vot. Astăzi nu există această înţelegere între partidele politice. Ceea ce observăm în spaţiul public, în schimb, sunt declaraţiile liderilor de la USR, care spun că ei îşi doresc cu orice preţ o nouă înţelegere, într-o altă formulă, cu PNL, aşadar nu alegeri anticipate. Aşadar, votarea acestei moţiuni de cenzură de către PSD nu ar duce la scopul pe care noi ni-l dorim, la alegerile anticipate, dar asta nu înseamnă că dacă moţiunea de cenzură nu va ajunge la vot sau dacă ea va ajunge la vot, noi nu o s-o votăm. O să votăm orice moţiune de cenzură, prin care acest Guvern incompetent (…) trebuie să plece acasă”, a mai spus liderul PSD.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

El a precizat că PSD va vota moţiunea de cenzură USR PLUS-AUR: „Este o decizie luată de către partid, este o decizie asumată de către conducerea partidului, discutată, explicată răspicat, susţinută de către parlamentarii PSD, aceea de a vota”.

Gabriel Zetea spune că PSD şi-ar asuma „de mâine” guvernarea, „dacă am avea alegeri anticipate şi PSD ar avea un scor suficient de puternic pentru a se impune în faţa preşedintelui Klaus Iohannis”.

Întrebat dacă PSD ar susţine un Guvern minoritar PNL şi dacă ar avea ceva de negociat cu liberalii, Gabriel Zetea a răspuns: „PSD nu va vota un Guvern minoritar, nici format din PNL, nici din UDMR, nici cu USR, în nici un fel de combinaţie, asta nu asigură stabilitate României în perioada următoare (…). Avem nevoie de un Guvern stabil, de o majoritate clară, care să poată să oprească tăvălugul scumpirilor şi al sărăcirii populaţiei”.​