• PNL a anunţat joi că nu susţine majorarea sau introducerea de noi taxe.
  • PSD precizează că scopul final al taxei de solidaritate este de a susţine măsurile pentru scăderea impozitării muncii.
  • Social-democraţii transmit că PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de aceşti angajaţi care muncesc din greu.

PSD precizează că scopul final al taxei de solidaritate este de a susţine măsurile pentru scăderea impozitării muncii – în special la angajaţii cu venituri mici sau medii – şi de a susţine sistemul de Educaţie care pregăteşte viitoarea forţă de muncă a României.

„Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ar trebui ca şi companiile mari care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri să plătească măcar această cotă pentru a susţine creşterea veniturilor angajaţilor care contribuie cel mai mult la dezvoltarea României. Acesta este principiul solidarităţii, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a menţine în România această forţă de muncă productivă, atât de importantă pentru economia naţională”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democraţii transmit că PNL „trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de aceşti angajaţi care muncesc din greu, care contribuie substanţial la creşterea economică, dar care au fost afectaţi puternic de creşterea preţurilor, în contextul inflaţionist global”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

„Este o exagerare populistă să spui că o astfel de abordare ar sufoca mediul de afaceri şi ar creşte preţurile finale, din moment ce, în marea lor majoritate, companiile din România care îşi declară profiturile obţinute în mod real, plătesc deja un impozit cel puţin echivalent cu 1% din veniturile lor, fără a avea preţuri mai mari ca celelalte”, se menţionează în fuinalul comunicatului.

PNL a anunţat joi că nu susţine majorarea sau introducerea de noi taxe sau impozite care ar aduce o povară pe umerii unui mediu economic care se confruntă deja cu probleme, venite dintr-un context global dificil.