• Florin Cîțu spune că statul nu-și poate permite o nouă creștere a pensiilor
  • Opoziția a readus în discuție creșterea punctului de pensie cu 40%
  • Valoarea punctului de pensie a crescut cu 14% de la 1 septembrie
  • Punctul de pensie a crescut de la 1.265 lei la 1.442 lei

Fie bugetul cât de mic, tot mai merge stors un pic – insistă, din opoziție, PSD-ul, care a obținut săptămâna trecută o victorie de etapă – a trecut de comisii revenirea la legea initială a măririi pensiilor.

Nici vorbă să mai dăm ceva anul ăsta – a răspuns azi ministrul finanțelor. Florin Cîțu a ieșit și el după șeful Orban, care a anunțat că pune pe hold cheltuielile în 2020, și a pus lacăt pe pensii. Mărirea cu 14%, intrată în vigoare de la 1 septembrie, e ultima pe anul ăsta, spune el.

Șeful de la finanțe a ținut să anunțe investitorii și agențiile de rating că se va lega cu lanțuri de orice inițiativă de mărire doar ca să nu treacă.
„Apar îngrijorări de la faptul că opoziția, socialiștii, readuc din nou în discuție creșterea punctului de pensie cu 40%. Asta după ce Guvernul a făcut un lucru unic în UE și cred că în lume – a crescut cheltuielile cu pensiile și alocațiile în criză”

Aș vrea să asigur că rămâne cum am stabilit. Nu vom permite în acest an o creștere peste ce s-a putut face în acest moment”, a declarat el astăzi.


Legea măririi pensiilor cu 40% a fost adoptată cu PSD la butoane și pusă pe hold de PNL. Peneliștii urlă – statul nu mai are de unde să scoată încă 65 de miliarde până la finalul lui 2021 doar pentru pensii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR