PSD va depune o moțiune de cenzură, imediat ce starea de alertă încetează. Ciolacu: „Cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România”

  • Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban.
  • Moțiunea de cenzură va fi depusă „a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”.
  • El acuză Executivul „de cel mai mare abuz de putere”.

„În privința stării de alertă, aseară, la 21:30, când am primit documentele, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți, lucru stipulat explicit în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, „în fața acestui abuz categoric”, PSD va face „o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”.

„Vreau să vă anunț public că începând de azi Parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a spus Ciolacu.