• PSD va depune moțiune de cenzură imediat după trimiterea PNRR la Bruxelles
  • Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fim acuzaţi că blocăm banii europeni”
  • Florin Cîţu spune că PNRR va aduce creştere economică şi scăderea inflaţiei

PNRR-ul vine la pachet cu o cerere de demisie. Marcel Ciolacu aşteaptă ca Florin Cîţu să depună Planul de Rezilienţă la Bruxelles, iar apoi va depune o moţiune de cenzură. Momentul este ales cu atenţie, susţine Marcel Ciolacu. PSD nu vrea să fie acuzat de rivalii politici că nu e de acord cu atragerea banilor europeni.

Ciolacu i-a spus şi lui Cîţu că nu e de acord cu planul Guvernului.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „Am asistat cu toţii la un efort de centralizare a PNRR-ului, nu de descentralizare. Și venim în continuare cu ideea de descentralizare în teritoriu a acestui PNRR, nu de centralizare în pixul unui anumit ministru, bun sau rău. Să nu fie folosită moţiunea PSD-ului că am fi împotriva atragerii acestor sume. Suntem împotriva răspândirii acestor sume pe consultanţă sau pe clientelă politică”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Florin Cîţu spune însă că PNRR-ul va aduce României 29 de miliarde de euro, bani vitali pentru viitorul ţării.

Florin Cîțu, premierul României: „Acest PNRR are o componentă importantă de reforme. Acea componentă de reforme are în spatele ei voturile românilor care au votat această coaliție. Reformele sunt agreate cu CE, vor duce la reducerea deficitului, la creştere economică.”