• Social-democraţii au decis, luni, că vor vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări
  • PSD vrea excluderea achiziţiilor directe şi redeschiderea bisericilor şi teatrelor
  • Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunţat preşedintele Marcel Ciolacu

PSD a organizat o conferinţă de presă în care cere deschiderea bisericilor în mod special, dar şi a teatrelor şi a restaurantelor în contextul în care agenţiile de loto şi pariuri au fost deschise de astăzi. Ciolacu, președintele interimar al PSD, a acuzat Guvernul de corupție.

”Vom merge cu o lege compensatorie, pentru aceasta perioadă, normele sunt atributele guvernului. De ce în spaţii închise jucăm păcănele, iar la biserică nu avem voie? E dublă măsură. Când un guvern ia dublă măsura se numeste corupţie”, a declarat Ciolacu.

„Aşteptăm să vedem cum e propunerea guvernului. Am luat o decizie. Tot ce ţine de sănănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziţii directe şi multe alte aberaţii”, a mai spus Ciolacu Marcel Ciolacu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

De asemenea, social-democraţii vor o stare intermediară, de maxim 15 zile.

„Nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile”, a mai spus liderul PSD.

„Nici noi politicienii, nici presa, nici românii nu ştiu peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Cu certitudine ştim un lucru: în spaţiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziţii, numai păreri, atât juridice, cât şi umane. Ştim că în biserici nu se poate intra. Nu ştim cu bolnavii cronici, dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. Ştim că avem spitale închise, cum este cazul şi în Bucureşti, cu Spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienţi. Presupun ca actualul guvern o să vină până la urmă cu HG, repet, în primul rând să lămurească românii”, a spus Ciolacu.

Guvernul va aproba, în şedinţa de marţi, prelungirea stării de alertă.