PSD vrea să atace la CCR amânarea creşterii alocaţiilor copiilor. Deputat: „Ce se spune în campania electorală, nu mai e valabil la guvernare”

Sursă: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Social-democraţii vor să atace la CCR legea care prevede amânarea creşterii alocaţiilor copiilor
  • Deputatul PSD Marius Budăi: „Nu mai încredere. Premierul Cîţu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajunge la guvernare”.

„Nu numai de la 1 iulie. Nici de la 1 ianuarie 2022 (nu se măresc alocaţiile copiilor – n.r.), să spunem adevărul. Nu mai încredere. Premierul Cîţu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajunge la guvernare”, a declarat marți Marius Budăi.

El precizează că luni a propus ca în prima şedinţă a conducerii partidului să fie supusă aprobării atacarea la CCR a deciziei de amânare a creşterii alocaţiilor copiilor.

Alocațiile nu vor crește anul acesta

Alocaţiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, a spus, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a declarat că o primă tranşă, de 20%, va fi la 1 ianuarie 2022.

Orban a spus, luni, că va fi menţinut angajamentul coaliţiei de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii.

„Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi care este în dezbaterea Camerei Deputaţilor”, a spus preşedintele PNL.

Întrebat ce se va întâmpla dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituţională, Orban a spus că s-a discutat această eventualitate.

„Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG”.

Majorarea de la 1 ianuarie 2022 va fi de 20%, aceasta fiind prima tranşă. Următoarele patru tranşe vor fi anunţate ulterior.