Angajaţii din sectorul agricol, sectorul piscicol şi industria alimentară ar putea avea salariu minim brut de 3.000 de lei, potrivit unui proiect al PSD. În plus, ei ar beneficia şi de o serie de facilităţi fiscale, pe modelul celor din construcţii.

În urma dezbaterilor pe care le-am iniţiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol şi industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităţilor fiscale, aşa cum e cazul celor din construcţii, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS şi eliminarea impozitului pe CASS”, anunţă Adrian Chesnoiu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

El solicită dezbaterea proiectului în procedură de urgenţă în Parlament.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluţie viabilă pe termen scurt petru a păstra în ţară forţa de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forţe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriaşe cu asigurarea hranei populaţiei”, adaugă Chesnoiu.