• Asteroidul Psyche conține o cantitate foarte mare de metale prețioase, iar cercetătorii au estimat că ar valora 10.000 de cvadrilioane de dolari.
  • Roca spațială are un diametru de aproximativ 227 de kilometri.
  • Psyche 16 a fost descoperită inițial în 1852 și se bănuiește că ar fi nucleul unei noi planete.
  • NASA va lansa în 2026 o misiune în care experții vor analiza asteroidul pentru a clarifica originile acestuia.

Asteroidul Psyche conține atât de multe metale prețioase încât ar putea valora 10.000 de cvadrilioane de dolari, conform unor noi măsurători de temperatură operate la suprafața acestuia, relatează Daily Mail.

Psyche este o rocă spațială cu un diametru de aproximativ 227 de kilometri, care orbitează în jurul Soarelui, fiind plasat în centura de asteroizi – o zonă spațială care are forma unei gogoașe și care este situată între Marte și Jupiter – care conține peste un milion de roci.

NASA va lansa în 2026 o misiune în care experții vor analiza asteroidul Psyche pentru a determina originile acestuia. Unii spun că acesta ar fi nucleul unei noi planete.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

O echipă de la Caltech, Pasadena, California, a realizat o hartă de temperatură pentru Psyche. Cercetătorii vor să aibă o perspectivă a suprafeței asteroidului.

În mod normal, imaginile captate prin infraroșu de pe o rocă spațială oferă un singur pixel de date, însă uttilizând dispozitivul Atacama Large Millimitere Array din Chille, cercetătorii au reușit să surprindă imagini cu rezoluție de 50 de pixeli. Astfel, au analizat suprafața rocii spațiale mult mai în detaliu.

Experții au reușit să observe că roca spațială are o suprafață ce conține 30% metal, iar rocile de la suprafață sunt presăsarate cu granule de metal.

Psyche 16 a fost descoperită inițial în 1852, iar cercetătorii cred că reprezintă rămășițele unei protoplanete distruse în urma coliziunii de tip „hit-and-run” în perioada formării sistemului solar.

Se bănuiește că Psyche 16 este construită din fier și nichel și ar putea avea o valoare minieră potențială de cvadrilioane de dolari.