• Sute de persoane care au participat la o petrecere pentru albumul lui Taylor Swift sunt căutate de poliție.
  • 97 de cazuri au fost confirmate în rândul acestor persoane.
  • Vineri, Australia a înregistrat un număr record de cazuri de 3.820.

Petrecerile din pub-uri au împins Australia spre un nou record de infectări cu virusul Covid-19. Vineri, autoritățile australiene au încercat să dea de urma sutelor de persoane care au participat săptămâna trecută la o petrecere pentru albumul lui Taylor Swift la Sydney, în condițiile în care numărul cazurilor din țară a atins un nou nivel record pentru a doua zi consecutiv.

Infecțiile cu COVID-19, inclusiv noua variantă Omicron, mai transmisibilă, s-au răspândit în pub-uri și cluburi de noapte, pe măsură ce restricțiile de distanțare socială se atenuează după ce nivelurile de vaccinare au crescut. În ciuda creșterii numărului de cazuri, premierul Scott Morrison a declarat că Australia a intrat într-o fază diferită a pandemiei și a exclus închiderea pentru a limita răspândirea virusului.

Numărul record de 3.800 de cazuri a fost raportat vineri

Numărul de cazuri nu mai este un indicator. Adevărata măsură este cea pentru bolile grave, (terapie intensivă), spitalizare, presiuni asupra sistemului spitalicesc”, a declarat Morrison în timpul unei conferințe de presă. Acesta a spus că primele semne sugerează că varianta Omicron ar putea fi mai puțin gravă decât alte variante.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Cel puțin 97 de cazuri, inclusiv unele potențiale Omicron, au fost detectate în rândul persoanelor care au participat la petrecerea tematică a lui Taylor Swift. Mai mult de 600 de persoane care s-au înregistrat la locul de desfășurare a evenimentului trebuie să se testeze și să se autoizoleze, dar oficialii au semnalat că ar fi putut fi mai mulți invitați. Un număr record de 3.820 de cazuri au fost raportate vineri în Australia, majoritatea în cele mai populate state ale sale,

Autoritățile din NSW au avertizat că numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 25.000 în acest stat până la sfârșitul lunii ianuarie, încercând să accelereze distribuirea vaccinurilor de rapel pentru a îndepărta amenințarea reprezentată de tulpina Omicron. Oficialii din domeniul sănătății au dat vina pe adunările din pub-uri și cluburi pentru creșterea rapidă a cazurilor.