• Guvernul italian a decis că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în interior și în aer liber.
  • Propria casă rămâne singurul loc exceptat de la această regulă.
  • Starea de urgență a fost prelungită până la sfârșitul lunii ianuarie

Italia a decis miercuri să facă obligatorie purtarea unei măști în exterior pe tot teritoriul său și să extindă starea de urgență până pe 31 ianuarie.

Anumite orașe, cum ar fi Genova, sau anumite regiuni, precum Lazio (Roma) sau Campania (Napoli), au luat deja inițiativa făcând obligatorie purtarea unei măști pe stradă.

Purtarea unei măști, care era deja obligatorie în locuri publice închise din Italia, a fost, prin urmare, extinsă la zonele exterioare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Purtarea unei măști nu va fi totuși obligatorie acasă și în locuri izolate frecventate de aceeași familie. Copiii sub șase ani, precum și persoanele care suferă de patologii incompatibile cu purtarea unei măști, sunt scutiți. De asemenea, masca nu va fi obligatorie în timpul activităților sportive.

Guvernul a adoptat, de asemenea, o lege care interzice celor 20 de regiuni italiene, care se bucură de o mare autonomie, în special în sectorul sănătății, să ia măsuri mai puțin restrictive decât cele decise de Roma, cu excepția acordului ministrului sănătății. Cu toate acestea, acestea sunt autorizate să ia măsuri mai restrictive.

Stare de urgență extinsă în Italia pentru a facilita și a accelera luarea deciziilor

Șeful guvernului italian Giuseppe Conte a anunțat săptămâna trecută că dorește să prelungească starea de urgență până pe 31 ianuarie.

Starea de urgență din Italia servește în primul rând pentru a facilita și a accelera luarea deciziilor și măsurilor de combatere a efectelor cutremurelor, inundațiilor sau altor dezastre. A fost introdusa pentru prima dată în februarie, apoi a fost prelungit până la 15 octombrie.

Prima țară afectată în Europa, Italia a plătit un preț mare pentru epidemie și tocmai a trecut de 36.000 de decese, cu aproximativ 334.000 de cazuri diagnosticate de la începutul epidemiei.

Miercuri, țara a înregistrat o revenire mare în cazurile noi detectate în 24 de ore (3.678 cazuri).