Putin a avertizat că va ataca NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia administrației Biden

Preşedintele american Biden a autorizat Ucraina să folosească rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune furnizate de SUA pentru lovituri în interiorul Rusiei, marcând o schimbare semnificativă în politica SUA, a raportat New York Times pe 17 noiembrie. Zelenski spune că singurul mod prin care pacea poate fi obținută este ca Rusia să fie nevoită să cedeze.

Sunt peste 200 de ținte militare strategice rusești ce pot fi lovite, inclusiv podul peste Strâmtoarea Kerci. În septembrie, Putin a avertizat că NATO va intra într-un război direct cu Rusia dacă Ucraina folosește rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în interiorul Rusiei.

Cum schimbă acest lucru războiul de la granița noastră? Este de ajuns pentru Ucraina să oprească agresiunea Rusiei?

O singură rachetă are 1,6 tone și o încărcătură explozibilă de 300 de kilograme. Sunt foarte greu de interceptat, dar nu vor schimba configurația pe cei 1.300 de km de front care sunt acum între Ucraina și Rusia. Axios a raportat că această aprobare a administrației Biden se raportează doar la provincia Kursk. Astfel de arme puternice ajută, mai degrabă, Ucraina să păstreze linia frontului și să mențină acest avantaj în Kursk până pe 20 ianuarie, când se schimbă administrația la Casa Albă. Biden vrea să îi ofere lui Zelenski un răgaz de două luni în care să aibă la dispoziție toate echipamentele militare, ținând cont că Rusia pregătește o mare ofensivă.

Cum ne afectează pe noi, țară de graniță această decizie?

România este afectată foarte mult de această decizie pentru că nimeni nu știe ce poate să facă un dictator precum Vladimir Putin. Putin a atacat o țară fără niciun motiv și nu renunță la acest război de agresiune. Linia frontului nu s-a mișcat deloc în ultimul an, dar Putin a amenințat că va ataca țări NATO dacă se va întâmpla acest lucru. România ar trebui să se pregătească de război.

Exit mobile version